lørdag 21. mai 2011

norsk helsevesen...

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/helsevesenet-overser-rusmiddelavhengige-3497887.html
 Det er sjokkerende at Norsk helsevesen er bygd opp på denne måten. Samme med psykiatrien som egentlig henger som hånd i hanske med rusomsorgen.
Det er trist at i et rikt land som Norge så er virkelig de svakeste svakest. Det er et paradoks at vi skryter på oss hvor flinke vi er til å hjelpe alle verdens land når vi avilikevel går med skylapper for våre "egne!." Er det rett?
Ta foreksempel somatiken...der har man avdelinger , nevro, lunge, barn osv, mens i psykiatrien så kaster vi alle inn på samme plass...uten å ta hensyn til om de er homogent satt sammen. Forskiningen viser at det er et MUST at pasientene er homogent satt sammen for å ha en bedre recovery.
Og hva kommer til å skje når samhandlingsreformen tar til for fult?
Alle som jobber på gulvet innenfor helse ser at dette er galt...men avlikevel er det lite vi får gjort. Det at unge mennesker skal måtte dø, pga at køen er for lang er uhørt..(dette gjelder selvfølgelig alle lidelser..) Det er hårreisende at folk, uansett alder skal dø i kø når vi er et så rikt land!
kjenner at dette virkelig gjør meg forbanna, trist og håper at jeg en dag kan være med å bidra til at de svakeste ikke blir glemt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen spor at du har vært her:) DET er bare koselig:)